Hur man väljer färg för en modell?

Modeller innehåller för det mesta ingen färg i setet, om det inte finns en tydligt information på vår webbplats att det är något annat som gäller

Listan över lämpliga färger kan man hitta i bruksanvisningen för modellen.
Var kan jag få ta på en bruksanvisning om jag inte har köpt en modell?
På vår hemsida, under nästan alla modeller, hittar du en hög upplöst scan.

Huvudfärgerna visas vanligtvis i en separat ritning i slutet av manualen, som visar hela modellen och diagrammet över områden som skall målas.
Ofta finns det många versioner av målning, det är bättre att bestämma sig i förväg för att köpa färg som senare visar sig vara onödig.
Färger för att måla mindre detaljer ersätts i efterföljande ritningar som visar olika etapper i modellbygge.
De flesta tillverkare, i slutet eller i början av manualen ger en sammanfattning av de färger som behövs, vilket underlättar mycket, men vi rekommenderar att du tittar på hela bruksanvisningen och tittar på vad du faktiskt behöver. Det händer ofta att en viss färg endast kommer att behövas för att måla en liten detalj, dolt någonstans inom modellen, vilket ändå blir osynligt.
Om vi vill bygga modellen mycket noggrant och köpa all färg som nämns i bruksanvisningen, kan deras värde överstiga modellens värde, så bör vi överväga om vi skall bara har huvudfärgerna, eller alla färger eller skall vi söka efter några mellanvarianter. På så sätt kan vi spara mycket. >br>
Färger identifieras bäst av siffror, inte med namn.
I nästan varje modell visas färg från en viss pall (specifik tillverkare). Ibland fler än bara en och lämnar oss en möjlighet att välja

De mest köpta färgerna är av märket Humbroll, Tamiya, Revell, Pactra, Hobby. Den sista är vår subjektiva uppfattning är bästa.

Om du inte har airbrush, använd sprayfärg för att måla större ytor.
Effekten kommer definitivt att bli bättre. Med hjälp av en pensel är det praktiskt taget omöjligt att måla en större yta utan att lämna ränder.

När du använder airbrushen, glöm inte att späda ut den med förtunningsmedel, helst rekommenderad för typen av färg, eftersom inte alla till varje färg är lämpliga.

Retur